Αρχική

Είσοδος Χρηστών


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;
Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό; Εγγραφή Χρήστη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημερολόγιο

<<  Σεπτέμβριος 2017  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  8  910
111213141517
18192021222324
252627282930 

Συνάντηση για την χωροθέτηση του δημαρχείου της πόλης.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης κ. Βαγγέλη Σίμου με την Διευθύντρια Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής κα Εύα Μικράκη, στην έδρα της Περιφέρειας.
   Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η χωροθέτηση του Δημαρχείου Πετρούπολης, με επικρατέστερη την πρόταση που τέθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης για το Ο.Τ. 365Α, στη συμβολή των οδών Διγενή Ακρίτα και Ηπείρου. Ο
συγκεκριμένος χώρος, εκτάσεως 850 τ.μ. και ιδιοκτησίας του Δήμου Πετρούπολης, βρίσκεται μπροστά από το ‘’ΚΑΜΙΝΙ’’ και είναι χαρακτηρισμένος ως Κοινόχρηστος Χώρος με το ΦΕΚ 451Δ/2001. Σε συνάντηση με την εφορία Νεωτέρων Μνημείων ο Δήμος έχει την προφορική τους συναίνεση για την χωροθέτηση Δημαρχείου.
   Δύο είναι τα βασικά θέματα σε σχέση με την χωροθέτηση:
   1. Το ισοζύγιο πρασίνου που απαιτείται για την κάλυψη του κοινόχρηστου χώρου που θα χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση του Δημαρχείου. Η πρόταση του Δήμου που έγινε δεκτή, ήταν κάποια οικοδομήσιμα οικόπεδα ιδιοκτησίας του να θεσμοθετηθούν ως χώροι πρασίνου.
   2. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) προβλέπει το Ο.Τ. 365Α αλλά και όλη την πολεοδομική ενότητα 9 με χρήση ΚΑΤΟΙΚΙΑ και η χωροθέτηση Δημαρχείου δεν είναι εφικτή.
   Η λύση που προτάθηκε από την Περιφέρεια ήταν η αναθεώρηση του έτσι κι αλλιώς παρωχημένου και με πολλά προβλήματα Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ). Συζητήθηκε επίσης η πιθανότητα χρηματοδότησης του Δήμου από την Περιφέρεια για την εκπόνηση μελέτης του ΓΠΣ. Η κα Μικράκη δεσμεύτηκε να διερευνήσει την πιο σύντομη διαδικασία αναθεώρησης.
Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι θα διερευνηθούν και άλλοι πιθανοί χώροι για την χωροθέτηση του Δημαρχείου.

   Τόνισε όμως ότι η συγκεκριμένη επιλογή συγκεντρώνει αρκετά θετικά στοιχεία ως προς την εφαρμογή της.
   Καταρχήν το Καμίνι αποτελεί σήμερα μοναδικό μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς στην Πρωτεύουσα και σήμα κατατεθέν της πόλης μας. Πολύ κοντά βρίσκεται και το Θέατρο Πέτρας, ο μεγάλος αυτός πολιτισμικός κόμβος που
μετατρέπει την Πετρούπολη σε δημιουργό και φορέα πολιτισμού. Συνεπώς, η εφαρμογή της πρότασης για χωροθέτηση στον ίδιο χώρο και του Δημαρχείου, θα αποτελέσουν έναν μεγάλο συμβολισμό για την πνευματική, πολιτιστική/πολιτισμική και βιομηχανική κληρονομία της πόλης μας.
   Επιπρόσθετα, το πάρκινγκ του Θεάτρου Πέτρας, σε συνδυασμό με τα διαθέσιμα μέσα μαζικής μεταφοράς (αφετηρία/τέρμα αρκετών λεοφωρειακών γραμμών) συγκαταλέγονται στα στοιχεία που λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για την ομαλή και εύκολη προσέλευση των πολιτών στο σημείο.
   Τέλος, το Δημαρχείο στον χώρο του Καμινίου πρόκειται να συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην δαπανώνται πλέον χρήματα για την ενοικίαση των ατάκτως στεγαζόμενων την παρούσα στιγμή υπηρεσιών, να εξυπηρετούνται συνολικά οι πολίτες, αλλά και να αποφορτιστεί το κεντρικό σημείο της πόλης στο οποίο στεγάζεται αυτή τη στιγμή το Δημαρχείο.

 

 

  Πίσω Buy Testosterone CheapThere are three major facts that should be watched out for in all payday loans in the United States. In this section we give only a brief summary recommendation for admission of Canadian Levitra. Full information can be found in the instructions for receiving medications with vardenafil.

All rights reserved Municipality of Petroupolis 2017 | Designed & Developed By Profile Software