Αρχική Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Πολιτική
Κοινωνική Πολιτική Εκτύπωση

 

     Ολοένα και χειρότερα γίνονται τα αποτελέσματα της πολιτικής που μεταφέρει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προς όφελος των μονοπωλίων. Το βάθεμα και η εξάπλωση της φτώχειας σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων καταγράφονται στην «Έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών» που έδωσε στις 13-10-14 στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), που αφορά στα εισοδήματα του έτους 2012.
Συνθήκες εξαθλίωσης που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι φτωχοί Έλληνες σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, όπου από το 2010 ως το 2013, δηλαδή τα χρόνια της κρίσης, το ποσοστό πληθυσμού που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και στερείται βασικά αγαθά από τη θέρμανση της κατοικίας του, το πλυντήριο ρούχων, τη δυνατότητα να πληρώσει λογαριασμούς μέχρι και ελλείψεις στη διατροφή του (κρέας ή ψάρι), ξεπέρασε το 20%. Σύμφωνα με τα ευρήματα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ),το 40% των φτωχών Ελλήνων στερείται ακόμη και βασικά διατροφικά αγαθά, ενώ το 50% στερείται ακόμη και την θέρμανση.
Στα όρια της φτώχειας ήταν πέρυσι το 23,1% του πληθυσμού της χώρας, ή 2.529.000 άτομα, με την Ελλάδα να κατέχει την 1η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «28». Εάν δε, ληφθεί υπόψη ο κίνδυνος της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, τότε το ποσοστό «εκτινάσσεται» στο 35,7% και αφορά σε 3.904.000 άτομα. Η πόλη μας δεν εξαιρείται των παραπάνω διαπιστώσεων.
Οι κάτοικοι οι οποίοι προσέρχονται για να ζητήσουν οικονομική βοήθεια και στήριξη, αυξάνουν, ενώ η δυνατότητα του Δήμου να ανταποκριθεί, παραμένει στα ίδια επίπεδα, αφού η κρατική επιχορήγηση βαίνει συνεχώς μειούμενη. Η δημοτική αρχή δείχνοντας την ευαισθησία που έχει στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής, συνεχίζει με σοβαρότητα και ευθύνη να σκύβει στα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση στους κατοίκους της πόλης μας.
Στις υπηρεσίες μας κατέφυγαν το 2014, 900 κάτοικοι. Από αυτούς το 56,4 % είναι άνεργοι και μάλιστα οι μισοί εξ αυτών μακροχρόνια άνεργοι, ενώ το 16,4% έχουν τουλάχιστον άλλο ένα μέλος στην οικογένεια που είναι άνεργο. Το 39,7% διαβιούν στα όρια της φτώχειας που εμείς το τοποθετούμε στα 8000€. Το 21,1% συμβιώνουν με συγγενικά πρόσωπα και φιλοξενούνται στην κατοικία τους, ενώ το 29,3% ζουν σε ενοικιαζόμενη κατοικία.
Κανείς δεν μπορεί να είναι αδιάφορος στις σημερινές συνθήκες που, ο καπιταλισμός και η κρίση του, τσακίζει χιλιάδες οικογένειες, ανέργους, συνταξιούχους, χρόνια πάσχοντες, που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, είναι υπεύθυνη να παρέχει δομές στήριξης και αλληλεγγύης, μέσα από τις οποίες προσφέρεται στο μέγιστο
δυνατό, ανακούφιση στις οικογένειες που σήμερα βιώνουν πιο έντονα τα αποτελέσματα των πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

- Πως εκφράζει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή την Κοινωνική Πολιτική & την Αλληλεγγύη;
- Τρόπος αξιολόγησης των αιτούντων.
- Έντυπα αιτήσεων και κατάλογος δικαιολογητικών.
- Πώς μπορεί κάποιος να ενταχθεί στις κοινωνικές δομές του Δήμου;
- Κανονισμός λειτουργίας αποθήκης τροφίμων.

 


 

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2015 12:45 )
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 11:47
Στα πλαίσια των δράσεων του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης σας ενημερώνουμε ότι:
1.  Συνεχίζεται για μία ακόμη μια χρονιά η λειτουργία του προγράμματος “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ” που έχει ήδη ελέγξει τη μνήμη 159 ατόμων.
2. Ξεκίνησε να λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία το Φυσικοθεραπείο του Δήμου, το οποίο στεγάζεται στο Α' ΚΑΠΗ Πετρούπολης και προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στα μέλη των ΚΑΠΗ.  
3. Θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με θέμα: ''Προγραμματισμός και Λειτουργία των σχολών γονέων'' στο Πολιτιστικό Κέντρο (Εθνικής Αντιστάσεως 61) την Δευτέρα 03/04/2017 και ώρα 18.00 μ.μ. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από εξειδικευμένους επιστήμονες (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) και απευθύνεται στους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.  


Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 13:29 )
 
ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ Εκτύπωση E-mail

ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ
(υπ' αρ. Α3(γ)/ ΓΠ/οικ.25132 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 908/2016 τ.Β΄).

Σας ενημερώνουμε ότι η κατάθεση ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ και ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ γίνεται στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΡΗΤΗΣ 2, από 09:00πμ έως 13:00 μ.μ. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ  ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 210-5064067 και 210-5064074.

Αρχεία:

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.
ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ


 

 


personal loans online . But it is worth noting that these tests were carried out on the blood cells. Therefore, it's too early to say about scientific evidence of Viagra influence on blood clots.

Εκδηλώσεις

23.06.2018 - 24.06.2018 | 20.30
Διήμερο Αφιέρωμα στην Παράδοση 2018
Θέατρο Πέτρας, Σάββατο 23 και

26.06.2018 - 26.06.2018 | 21.00
Το Γαλάζιο Πουλί/Blue Bird

   Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα


All rights reserved Municipality of Petroupolis 2018 | Designed & Developed By Profile Software