Home Διεθνές Φεστιβαλ Πέτρας
Διεθνές Φεστιβαλ Πέτρας
30 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ:ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 09.06 - 20.07.2013
«Και ξαφνικά οι χώροι αυτοί είναι ευγενείς και ωραίοι. Είναι πέτρα. Είναι ό,τι καθαρότερο έχει η Ελλάδα»
                                                                                                                                    Μίνως Βολανάκης

Ο Δήμος Πετρούπολης παρουσιάζει την έκθεση 30 Χρόνια Θέατρο Πέτρας: Από το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του 1983 στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 20.00, με συνοδεία μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο χώρο του κτιρίου του παλιού σπαστήρα του λατομείου που βρίσκεται στην είσοδο του Θεάτρου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου 2013.

Η έκθεση θα αναδείξει υλικό από το αρχείο του θεσμού με σκοπό να προβάλει την ιστορία του Θεάτρου Πέτρας και να τονίσει το πολιτιστικό αποτύπωμα που έχει δημιουργήσει. Μέσα από μία διαδικασία ανατομής του αρχείου και ερμηνείας των διαφορετικών στοιχείων που συνθέτουν την ιστορία του Θεάτρου, επιλέχθηκε ένα πολυδιάστατο υλικό: αποκόμματα από δημοσιεύματα εφημερίδων που καλύπτουν μια μεγάλη περίοδο του Φεστιβάλ, παλιά έντυπα εκδηλώσεων και προγράμματα, αφίσες, καταγραφές, φωτογραφίες, αποτυπώσεις και σχέδια από τη σταδιακή διαμόρφωση του λατομείου.

 

Εγκαίνια: Κυριακή 9 Ιουνίου, 20.00
Διάρκεια: 09.06 - 20.07.2013
Ώρες λειτουργίες της έκθεσης: 19.00-22.00, καθημερινά
Είσοδος ελεύθερη

 

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ροκ στην Πέτρα

 

Το Τμήμα Μοντέρνων Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης παρουσιάζει μιαν αναδρομή στην ροκ μουσική των δεκαετιών ’80 και ’90. Επιμέλεια, συντονισμός ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Αθανασόπουλος (καθηγητής ηλ. κιθάρας). Συνεργασία: Γιάννης Τσουμπρής (καθηγητής ντραμς).

Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.30
Κλασσική Βραδιά στο Θέατρο Πέτρας

 

Συναυλία Κλασσικής Μουσικής
Το Τμήμα Κλασσικών σπουδών του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης παρουσιάζει συναυλία κλασσικής μουσικής. Συμμετέχουν ως σολίστ τελειόφοιτοι σπουδαστές, καθώς επίσης σύνολα σπουδαστών και η Συμφωνόπετρα (μικτή συμφωνική ορχήστρα καθηγητών και μαθητών) υπό την διεύθυνση του Φώτη Κουτζαγιώτη σε συνεργασία με την Χορωδία του Ωδείου υπό τη διδασκαλία της Έρης και της Ροδούλας Χαρδαλή.


Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ


«Τα βάσανά μου τραγουδώ, τον πόνο μου γλεντίζω»

 Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Πετρούπολης πραγματοποιεί και για φέτος το καλοκαίρι την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωσή του στο Θέατρο Πέτρας. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές βραδιές, που οι παραδοσιακοί χοροί ζωντανεύουν με τις πλούσιες φορεσιές, την παραδοσιακή ορχήστρα, και κυρίως με τα 800 και πλέον μέλη του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών. 

 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται φέτος στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων του Θεάτρου Πέτρας, που ταυτόχρονα σηματοδοτούν 30 χρόνια παραστάσεων του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών στο Θέατρο Πέτρας.

 Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, στις 8 το βράδυ,  το Θέατρο Πέτρας γιορτάζει με το Διήμερο Αφιέρωμα στην Παράδοση. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ & ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαγιάννης
Σκηνικά : Σταύρος Βοσκάκης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η θεατρική ομάδα του συλλόγου Κρητών, παρουσιάζει μια ακόμα ξεκαρδιστική παράσταση. Μία παράσταση εμπνευσμένη από την κινηματογραφική ελληνική ταινία “Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες” με κύριο θέμα της τη βεντέτα δύο οικογενειών, όπου κρατάει εδώ και 80 χρόνια . Ποιος θα τα καταφέρει τελικά να “φάει” τον άλλο; 

 

 

 


 

Είσοδος ελεύθερη. 

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

της Έλλης Παπαδημητρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
 
Κοινός Λόγος, της Έλλης Παπαδημητρίου, ένα θεατρικό οδοιπορικό από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως τον Εμφύλιο. 
Η παράσταση αυτή, που πρωτοπαίχτηκε το 1997 και αγκαλιάστηκε από το κοινό και από το σύνολο των κριτικών, παρουσιάζεται φέτος ξανακοιταγμένη και με νέα δυνατή διανομή.
Ο Κοινός Λόγος είναι αφηγήσεις ανωνύμων, καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου, που χρονικά καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την Καταστροφή, ως τον Εμφύλιο και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια. Οι αφηγήσεις αυτές έχουν ως κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους, το πάθος και το κλίμα της.
Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε σε γυναικείες αφηγήσεις,  που με χαρακτηριστική ευαισθησία ζωντανεύουν ατομικές και συλλογικές μνήμες, φωτίζοντας διαφορετικά όχι μόνο την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.
Η παράσταση διερευνά και φέρνει στο φως τη σχέση ανάμεσα στο λόγο των Τραγικών και το λόγο των Ανωνύμων, με τη βοήθεια ενός θιάσου από γυναίκες ηθοποιούς που κοσμούν το ελληνικό θέατρο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια Αντώνης Δαγκλίδης
Επιλογή & διδασκαλία τραγουδιών Κώστας Βόμβολος
Επιμέλεια κίνησης Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες Μαριλένα Σταφυλίδου
Παίζουν οι ηθοποιοί
Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου
Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημαρχείο Πετρούπολης και στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ & ΜΠΕΛΙΣΑ
του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση 
Νίκος Γκάτσος
Σκηνοθεσία
Δήμος Αβδελιώδης
Μουσική:
Βαγγέλής Γιαννάκης
Εικαστική παρέμβαση Ενδυματολογία, μάσκες
Αριστείδης Πατσόγλου

ΔΙΑΝΟΜΗ
Στέλιος Μάϊνας
Δήμητρα Ματσούκα
Ελένη Καστάνη
ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ, είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του έρωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείτε από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.
Ο Δήμος Αβδελιώδης, μεταφέρει το έργο με την μορφή λαϊκής όπερας και στίλ κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.
Σε αυτό το μικρό αριστούργημα ο Λόρκα συνδυάζει με ένας μοναδικό τρόπο το κωμικό και το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα, και ανάγοντάς τον από το επίπεδο του σώματος στο επίπεδο της ψυχής.
Συμμετέχουν 6 ηθοποιοί και 3 μουσικοί.   


ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 
 ΕΡΩΤΕΧΝΕΣ
 

Κατά πόσο είμαστε σίγουροι ότι η αυριανή μας μέρα θα είναι ίδια ή παρόμοια με τη σημερινή; Μπορεί ένα αναπάντεχο γεγονός κι απόφαση μιας στιγμής να αλλάξει τη ζωή τη  δική μας και των γύρω μας;
Φτάνει μία μέρα που ξεκίνησε σαν όλες τις άλλες να φέρει αυτήν την αλλαγή; 
11 συντονισμένοι άνθρωποι μιας συνηθισμένης επαρχιακής πόλης θα ζήσουν “μια συνηθισμένη μέρα” . 

 
Είσοδος ελεύθερη. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30 
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ & ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ
 ΡΕΣΙΤΑΛ
 

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ και ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ. 
Μετά την τελευταία δισκογραφική τους συνάντηση, τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθένας χωριστά και χάραξαν τη λαμπρή καλλιτεχνική τους πορεία. 
Ρεσιτάλ Ταμ -ταμ και Συνάντηση, τρεις κύκλοι τραγουδιών και τρεις σταθμοί στη δισκογραφία .... Το Ρεσιτάλ ωστόσο ήταν αυτό που μάγεψε και επικράτησε ως ένας από τους πιο ποιοτικούς και συγχρόνως εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών...    Μία συλλογή με υπέροχα τραγούδια που η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής, 36 χρόνια μετά τον Σκορπιό και τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στο Παλλάς στην Αθήνα ΚΑΙ ΣΤΟ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τους πρώτους μήνες του 2013.
Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής λοιπόν επιτέλους και πάλι μαζί... Επί σκηνής οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες δικαιώνουν τς προσδοκίες όσων περίμεναν αυτή τη σύμπραξη, δημιουργώντας μια αληθινή εμπειρία μουσικής απόλαυσης. Θα ενώσουν τις φωνές τους και τη μοναδική ερμηνεία τους για να μας θυμίσουν και να μας συγκινήσουν με τραγούδια γεμάτα νοσταλγία.     
Το αξέχαστο ρεσιτάλ του χειμώνα του 1976 επιστρέφει και φέρνει μαζί του μελωδίες και εικόνες από μία Ελλάδα όχι και τόσο μακρινή, αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική. Μία συνάντηση που θα μπορούσε να ήταν μόνο μία εξαιρετική σύμπτωση που γοήτευσε. Τελικά όμως ήταν αυτό που λένε η απόλυτη χημεία. Ενά μοναδικό γεγονός από δύο καλλιτέχνες που καταλήγουν πάντα να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γι' αυτό το : “Κι ύστερα...”
Για όλους όσους το έζησαν αλλά και όλους όσους έχουν την περιέργεια να το ζήσουν, η μουσική παράσταση που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, στο συναίσθημα, στις μνήμες της ζωής της δική τους και της δικής μας, ένα ανεπανάληπτο μουσικό γεγονός.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε, στο Δημαρχείο Πετρούπολης (213 2024454) και στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο (210 5012391).
Γενική είσοδος 15 ευρώ. Φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων 12 ευρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 8
των Αλέξανδρου Ρήγα & Δημήτρη Αποστόλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
Φωτογραφίες: Θωμάς Χρυσοχοΐδης
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος
Βοηθός Σκην.: Υακίνθη Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Γιάννης Χριστόπουλος

ΔΙΑΝΟΜΗ

Αλέξανδρος Ρήγας
Βασιλική Ανδρίτσου


Η νέα κωμωδία των Ρήγα-Αποστόλου, ένα κωμικό θρίλερ για τη ζωή μας, μία κωμωδία σχέσεων και καταστάσεων που θα λατρέψετε.
Σκοτάδι. Κάποιοι μπήκαν στο σπίτι. Τα παιδιά είναι μέσα. Ομηρία. Ληστεία. Καταγγελία. Κωμωδία. Τα παιδιά ήταν ήρεμα στο σαλόνι τους στον Παράδεισο... περιμένοντας κάποια “καλά” παιδιά...όταν τελικά…..ήρθαν κάτι άλλα...κακά παιδιά...
Ένα ζευγάρι παντρεμένο, πρώην ερωτευμένο, βρίσκεται φυλακισμένο και εγκλωβισμένο στο υπόγειο play room του οίκου τους... Παράλληλα, οι ίδιοι, “αδειάζουν” τις ψυχές τους...αλληλοκατηγορούνται, αλληλοαπειλούνται, θυμούνται, φοβούνται, απελπίζονται, ελπίζουν, χαμογελούν...μέσα από τις αγωνιώδεις προσπάθειες μιας ολόκληρης νύχτας να βρουν τρόπους διάσωσης και διαφυγής...
Ένα αντρόγυνο...η μικρογραφία της ίδιας μας της ζωής...πάνω οι κλέφτες...κάτω εμείς...
Τα παιδιά...τα λένε όλα...ο ένας για τον άλλον...και όλοι για κανέναν...
Κάποιοι θα πεθάνουν, κάποιοι δεν ξέρουν τι κάνουν, κάποιοι -δεν- ξέρουν τι χάνουν, κάποιο προσπαθούν απλά να το κάνουν...
Γιατί έτσι είναι η ζωή...έχει χιούμορ και μία “άρρωστη” οπτική της δικαιοσύνης...όταν κάποιοι μας ληστεύουν...μας ξυπνάνε...και τότε είναι που σηκωνόμαστε από τα κρεβάτια μας...και μπορούμε, όρθιοι πια, ν' αγωνιστούμε.

Προπώληση εισιτηρίων στο Δημαρχείο Πετρούπολης και στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο. Τιμή προπώλησης 10 ευρώ, στο ταμείο του θεάτρου 12 ευρώ. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
MOTHE JAZZ TRIO

Μανώλης Παπαδάκης 
Ηλίας Πανταζής
Βαγγέλης Τσίνας

Το trio M.O.T.He (music of the heart) αποτελεί ένα σύνολο με ανοιχτό πολυμορφικό ρυθμικό και ηχητικό χαρακτήρα. Απομακρυσμένο από ταυτότητες, κατηγοριοποιήσεις, στερεότυπα και δεδομένα φόρμας, απόλυτα αυτόνομο και ανεξάρτητο και στη δομή και στη λειτουργική οργάνωση, και στο σκεπτικό του και με την πεποίθηση πως η μουσική είναι μόνο μία, εκείνη της εκδήλωσης των ανθρώπινων συναισθημάτων, αποτυπώνει σχέσεις και στιγμές ανθρώπων με μουσικούς ήχους, ακολουθώντας τον πάντα ασφαλή δρόμο που περνά μόνο μέσα από τη διαρκή χαρά, τον πειραματισμό και την εξερεύνηση. Οι M.O.T.He διερευνούν ακατάπαυστα το όριο των εκφραστικών σε πλαίσιο ατομικής και ομαδικής δράσης και το εκφράζουν στο ακροατήριό τους, χωρίς την υποβολή του σε καθοδήγηση και υποχρέωση ταύτισης με αυτό. 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ 

του Γιώργου Θεοδοσιάδη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία:Χρ. Χατζηπαναγιώτης
Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Δημήτρης Καντάς
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καντάς

ΔΙΑΝΟΜΗ
Σπύρος Πούλης
Κώστας Αποστολάκης
Σπύρος Σπαντίδας
Δήμητρα Στογιάννη

Ένας τύφλος. Ένας κουφός. Ένας μουγγός.
Είναι φίλοι, ζουν μαζί και αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. 
Σ' αυτή τη μικρή Βαβέλ, σ' αυτή την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο...όσο...Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!
Το Δεν Βλέπω, Δεν Ακούω, Δεν Μιλάω, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα έργο για την συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, την φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.

 


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΑΣ
 
Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ Της Πέτρας, μέσα από χιλιάδες εικόνες και αναμνήσεις, στηρίζοντας παράλληλα τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30
THE CAVE, Πολιτιστική Ομάδα «ΗΧΟΔΡΑΜΑ»
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργία: Σέβη Δημητριάδου, Φαίδρα Πισιμίση
Μουσική: ionnix (Γιάννης Πισιμίσης)
Επιμέλεια χορογραφιών: Δανιέλα Πισιμίση
Χορογραφίες: Δανιέλα Πισιμίση, Φαίδρα Πισιμίση, Alain Rivero Rodriguez και οι χορευτές της ομάδας


Μια σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας. Η ψεύτικη πραγματικότητα των «σκιών», η αφύπνιση, η αναζήτηση, η ανακάλυψη, οι συνέπειες …..δραματοποιημένα με ευαισθησία μέσα από σύγχρονες χορογραφίες και παράλληλες παρεμβάσεις εικόνων από τη σύγχρονη εποχή.
Το έργο είναι δημιουργία της πολιτιστικής ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ, σε συνεργασία με γνωστούς χορογράφους και χορευτές με επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Κούβα), απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού του εξωτερικού, της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και αναγνωρισμένων επαγγελματικών σχολών χορού Ελλάδας. 
  

 


 ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30

Ο ΦΩΝΤΑΣ

του Μήτσου Ευθυμιάδη


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αγγελική Ξένου

Σκηνικά-κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος

Προτότυπη μουσική: KollektivA


ΔΙΑΝΟΜΗ

Ελένη Γερασιμίδου

Αντώνης Ξένος


Τα ΒΗΜΑΤΑ της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, μαζί σας και φέτος το καλοκαίρι, με το έργο

Ο ΦΩΝΤΑΣ του Μήτσου Ευθυμιάδη.

Ο «Φώντας», αποτελεί έναν από τους μικρούς θησαυρούς της νεοελληνικής δραματουργίας. Με αφορμή τη σχέση ενός ζευγαριού, του Βούλη και της Αριστέας, ο Μήτσος Ευθυμιάδης, με τη συγγραφική του μαεστρία, ανέδειξε τη σχέση του εκμεταλλευτή και του υφιστάμενου την εκμετάλλευση.

Προπωλούνται εισιτήρια στην τιμή των 8 ευρώ στο Δημαρχείο και στο δημοτικό κινηματογράφο.

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. 

 


ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30 

H  ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

με τους Nouveau Sextet

Η Χάρις Αλεξίου, μαζί με μία νέα μουσική μπάντα, τους “Nouveau Sextet” (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) θα δώσει μία μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Πέτρας, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου με μια παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, με τραγούδια από το νέο της album, «η Τρίπλα» και τραγούδια από το γνωστό ρεπερτόριο της, δοσμένα με ένα καινούργιο τρόπο.

Μπαλάντες, Δημοτικά, Ανατολίτικα, Έντεχνα, ό,τι μας έκανε να την αγαπήσουμε και ό,τι μας ένωσε μαζί της.

Οι έξι ετερόκλητοι μουσικοί που την συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της) αγκαλιάζουν την τραγουδίστρια με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο.

Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής,  με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο.

Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο Πιάνο και Πλήκτρα

Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κλαρίνο ,Φλάουτο Caval

Ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και altoΣαξόφωνο , κλασική Κιθάρα και Φλάουτο.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου, Κοντραμπάσσο

Ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι κ .α )


Από τα νέα της τραγούδια όπως « Το δεδομένο», «Αγάπη σημαίνει», «Οι στιγμές», «Η πρώτη αγάπη», ως τα, «Μανούλα μου», «13 φωτιές», «Δι’ Ευχών» και τα «Δημοτικά» η Χάρις Αλεξίου μαγεύει και μαγεύεται με τους μουσικούς της αυτό το Καλοκαίρι που θέλουμε να μπει στις ψυχές όλων μας.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ στο ταμείο του Θεάτρου.

 


 

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30

ΕΛΕΝΗ

του Ευριπίδη

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαϊδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Σαριδάκης

Μουσική: Νίκος Ξανθούλης

Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ


ΔΙΑΝΟΜΗ

Πέμη Ζούνη

Αντώνης Καφετζόπουλος


Η «Ελένη» είναι χαρακτηριστικό δείγμα ιλαροτραγωδίας, μιας και εδώ το καθαρά δραματικό στοιχείο υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου άλλωστε τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης, όχι στην Τροία, αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέριο είδωλο της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Και έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό»...

Η παράσταση κινείται ακριβώς πάνω στη διαχωριστική γραμμή κωμικού και τραγικού, κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες που ένα τέτοιο έργο απαιτεί, ενώ τονίζεται η “Πιραντελική” διάστασή του με το παιχνίδι μεταξύ του “είναι” και του “φαίνεσθαι”. Η “άχρονη” όψη της παράστασης συνδυάζεται με τον ήχο ανακατασκευασμένων αρχαίων οργάνων, μιας και ο συνθέτης της παράστασης έχει διεθνή αναγνώριση, σε καλλιτεχνικό και ερευνητικό επίπεδο, στον τομέα της αναβίωσης τη αρχαίας ελληνικής  μουσικής. 

 

Προπωλούνται εισιτήρια στην τιμή των 12 και 15 ευρώ στο Δημαρχείο και στο δημοτικό κινηματογράφο.

 

 

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21.30
Ο ΚΥΚΛΩΠΑΣ
του Ευριπίδη

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – μετάφραση: Βασίλης Παπαβασιλείου
Διασκευή : Β. Παπαβασιλείου – Σωτήρης Χαβιάρας
Σκηνικά – Kουστούμια : Μαρί Νοέλ Σεμέ
Μουσική: Δημήτρης Καμαρώτος 
Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Κίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου
Βοηθός σκην: Νικολέτα Φιλοσόγλου

ΔΙΑΝΟΜΗ 
Νίκος Καραθάνος
Δημήτρης Πιατάς
Νίκος Χατζόπουλος

Χορός :
Γιώργος Γιαννακάκος, Θανάσης Δήμου Ηλίας Ζερβός, Βασίλης Καραμπούλας, Κώστας Κοράκης, Γιάννης Κότσιφας, Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Μπούρας, Μιχάλης Οικονόμου, Χρήστος Σαπουντζής, Μιχάλης Σράντης, Γιώργος Συμεωνίδης, Χάρης Τζωρτζάκης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιώργης Τσουρής, Νικόλας Χανακούλας   

Το μοναδικό αρχαίο ελληνικό σατυρικό δράμα που έχει διασωθεί ολοκληρωμένο πραγματεύεται τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του κύκλωπα Πολύφημου. Μια ιστορία όπου η ανθρώπινη ευφυΐα νικά την κτηνώδη δύναμη.

 

 


ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21.30
ΜΗΔΕΙΑ
 
του Ευριπίδη
ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: K.X Μύρης
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σπύρος Ευαγγελάτος
Σκηνικά Γιώργος Πάτσας
Κουστούμια: Γιάννης Μετζίκωφ
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Μουσική Διδασκαλία:Γιάννης Αναστασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαντζουράνη

ΔΙΑΝΟΜΗ 
Γιώργος Κιμούλης
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Τάσος Νούσιας
Μάνος Βακούσης
Νικόλας Παπαγιάννης
Νίκος Αναστασόπουλος
Δημήτρης Παπανικολάου 

Η «ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη, η τραγωδία του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό και άγριο μίσος. Η τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 431 π.Χ, πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, με τον Ιάσονα να αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας και την παρατημένη Μήδεια να τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους. Η δραματική ένταση που χαρακτηρίζει το έργο, η τολμηρή παρουσίαση των δύο κύριων προσώπων του και το θέμα της διαμάχης ανάμεσα στα δύο φύλα αναδεικνύουν τη “Μήδεια” σε ένα σύγχρονο δράμα, από το οποίο άντλησαν έμπνευση πολλοί σύγχρονοι θεατρικοί συγγραφείς. Χωρίς άλλο πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δυνατά έργα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας.   

  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21.30
ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
 
των Stephen Sinclair & Anthony Mc Carten 

Απόδοση – σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας.
Σκηνικά:Μαίρη Τσαγκαρακη
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών : Χρήστος Τζιόγκας


ΔΙΑΝΟΜΗ
Κώστας Κόκλας
Κώστας Ευριπιώτης
Γιάννης Τσιμιτσέλης
Τόνυ Δημητρίου
Μάνος Ιωάννου.
Μαίρη Σταυρακέλλη
Ευαγγελία Μουμούρη
Πηνελόπη Αναστασοπούλου
Μαρία Φιλίππου
Νίκη Λάμη

Ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και από την πρώτη μέρα έδειξαν ότι είναι .... έτοιμοι για όλα, κάνοντας 'ίσως τη μεγαλύτερη επιτυχία της φετινής θεατρικής σαιζόν. Η κωμωδία ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ των Νεοζηλανδών  Stephen Sinclair & Anthony Mc Carten, προσαρμόστηκε με μαεστρία στην ελληνική πραγματικότητα από τούς Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και αφού έκανε τους Αθηναίους να ... κλαίνε από τα γέλια, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.
Με τίτλο “Ladies night” πρωτοπαίχτηκε το 1987 και έγινε μεγάλη επιτυχία, ενώ αργότερα η κινηματογραφική του μεταφορά με τίτλο “ Full Monty”, αναδείχθηκε στις καλύτερες και πιο εμπορικές κωμωδίες.   

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21.30
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…»
 
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Σκηνικό : Γιώργος Πατσάς
Κοστούμια: Παναγιώτα Κόκκορου
Χορογραφίες : Αποστολία Παπαδαμάκη
Ενορχηστρώσεις : Γιάννης Παπαζαχαριάδης, 
Παραγωγός : Μιχάλης Αδάμ

ΔΙΑΝΟΜΗ
Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Άρη Λεμπεσόπουλο, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαίνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Βελεήτζας, Νατάσα Ζαγκλή, Κωνσταντίνος Φάμης , Γιάννης Μαθές, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Ερικα Μπίγιου, Πηνελόπη Σργουνιώτη, Μαρία Γεροδημου, Ίρις Μάρα, Γιώργος Νουσης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Γιάννης Σοφολόγης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσα Σαραντοπούλου. 


Τραγουδούν:
Κώστας Μακεδόνας 
Γιώτα Νέγκα
Κώστας Θωμαϊδης
Άννα Λινάρδου

Η ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού. Μια μεγάλη μουσική παράσταση.
 Η Ελλάδα ταξιδεύει από το 1922 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή , τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να μεταφέρει το θεατή της στην ιστορική διαδρομή Μικρασιατική καταστροφή έως σήμερα. 25 ηθοποιοί – χορευτές, τέσσερις τραγουδιστές και 10 μουσικοί μας ταξιδεύουν από “την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού”, στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.
Η Μικρασιατική καταστροφή, η δικτατορία του Ματαξά, η κατοχή , τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος , οι εξορίες, η “άνοιξη της δεκαετίας του 60”, η δικτατορία, η μεταπολίτευση.
Σκηνές που συγκλονίζουν, μουσικές που συναιπέρνουν, περνούν από τα πέτρινα χρόνια, στην “Άνοιξη της δεκαετίας του 60”, και στη μεταπολίτευση. Η συνύπαρξη ποίησης και μουσικής!!! Η αποθέωση του τραγουδιού!!! 
Η συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη, με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού. Χατζιδάκης, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Σαββίδης, Χιώτης, Κατράκης, και δεκάδες άλλοι...
Η ζωή του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, αποκαλυπτική και παρούσα, συνοδεύει και συνοδεύεται από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε.
Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ  διαρκώς παρών δημιουργεί μια νέα πολιτική πρόταση όχι μόνο καταγράφοντας τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, αλλά προτείνοντας διαρκώς μέσα από το έργο του νέες ιδέες και εκδοχές! Δημιουργεί μια νέα αντίληψη περί λαϊκότητας της τέχνης.
Τα τραγούδια του επιθυμία και ανάγκη ενός ολόκληρου λαού.
Από την γενέτειρά του Χίο, μέχρι την απογείωσή του στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μία ζωή μυθική και περιπετειώδη!
Φύση ανυπότακτη, άρρηκτα δεμένη, με την έμπνευση και τη δημιουργία, ο Θεοδωράκης, παραμένει ένα σπάνιο φαινόμενο δημιουργού που το έργο του φτάνει στο μέλλον κάθε εποχής. 

  
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
 
του Νικολάι Γκόγκολ
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιάννης Αναστασόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Χριστιάννα Ματζουράνη

ΔΙΑΝΟΜΗ
Κων/νος Μαρκουλάκης, Γιώργος Αρμένης, Αριέττα Μουτούση, Μιχάλης Μητρούσης, Δανάη Σκιάδη, Θεόδ. Κατσαφάδος, Γιώργος Ψυχογιός, Θαν. Κουρλαμπάς, Κώστας Κορωναίος, Κων/νος Γαβαλάς, Βαγγέλης Ψωμάς, Θωμάς Γκαγκάς, Γιώργος Μπούγος


Μια κωμωδία, επίκαιρη όσο ποτέ, μια ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς χωρίς τόπο και χρόνο, “Ο Επιθεωρητής” του Νικολάι Γκόγκολ. 
“Πρόκειται για μία από τις εντελώς κορυφαίες κοινωνικές σάτιρες του παγκόσμιου δραματολογίου” σημειώνει ο σκηνοθέτης Σπύρος Α. Ευαγγελάτος και προσθέτει: “Οι καταστάσεις που προβάλλονται στον Επιθεωρητή σχετίζονται όχι μόνο με την τσαρική Ρωσία, αλλά βεβαίως με όλες τις εποχές”.
“Η τεράστια απήχηση που είχαν οι παραστάσεις στην Αθήνα, οδήγησαν στην απόφαση να παρουσιαστεί το σπαρταριστά “σύγχρονο” αυτό έργο σε πολλές πόλεις της επικράτειας”, συμπληρώνει ο σκηνοθέτης. 


ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΒΑΚΧΕΣ
του Ευριπίδη
ΑΡΓΩ

 


Σκηνοθεσία: Δημήτρης  Λιγνάδης
Μουσική : Γιώργος Πούλιος, Μιχάλης Αφολαγιαν
Χορογραφίες: Δάφνη Ασημακοπούλου
Εικαστικά : Διονύσης Φωτόπουλος, Εύα Ναθένα
Φωτισμός : Σάκης Μπιρμπίλης

ΔΙΑΝΟΜΗ
Δημήτρης Λιγνάδης
Σάκης Ρουβάς 
Μαρία Κίτσου

Οι “Βάκχες”, ενα από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, που μπορούν να διαβαστούν και να παρασταθούν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής.
Σήμερα, που ο φόβος μπροστά στο καινούργιο και τις αβεβαιότητες που δημιουργούν τα νέα παγκόσμια δεδομένα οδηγεί σε εσωστρέφειες και επικίνδυνους φανατισμούς μπορούμε να δούμε τον μύθο, διαμέσου του ποιητικού λόγου, σαν μία σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση και στις συγκρούσεις που δημιουργούνται όταν οι οργανωμένοι κοινωνικά σχηματισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την “εισβολή” στον περίκλειστο χώρο τους νέων δεδομένων- ανθρώπων, δοξασιών, δυνάμεων.

ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ
του Αισχύλου
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
 
Μετάφραση: Νικολλέτα Φριντζήλα
Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά- Κουστούμια : Γιώργος Πατσάς
Μουσική Σύνθεση και Διδασκαλία : Σοφία Καμαγιάννη
Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης 
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντέκω
Δραματουργική Ανάλυση βοηθός Σκηνοθέτη: Λεωνίδας Παπαδόπουλος


Με τους:
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Μηνά Χατζησάββα
Θεοδώρα Τζήμου
Βασίλη Μπισμπίκη
Θέμη Πάνου
Βασίλη Χαλακατεβάκη

Ένα κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματικής τέχνης. Το πρώτο έργο από την τριλογία του Αισχύλου «ΟΡΕΣΤΕΙΑ», την μοναδική τριλογία που διασώθηκε ολόκληρη. Η πρώτη παρουσίαση της Τριλογίας ΟΡΕΣΤΕΙΑ: ΑΓΑΜΕΜΩΝ, ΧΟΗΦΟΡΟΙ, ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ για την οποία ο Αισχύλος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο, έγινε στην Αθήνα το 458 π.χ. Στα Μεγάλα Διονύσια.
Την τριλογία συμπλήρωνε το σατιρικό Δράμα ΠΡΩΤΕΥΣ.
Στον Αγαμέμνονα, ο Αισχύλος – σε σχέση με το μυθικό πλαίσιο, όπως αυτό παρουσιάζεται στο Ομηρικά Έπη – στηρίζει τον δραματικό άξονα της τραγωδίας του, πάνω σε δύο ισχυρές επιλογές. Η πρώτη έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της Κλυταιμνήστρας ως αρχετυπικής μητριαρχικής persona, και η δεύτερη με την θυσία της Ιφιγένειας.

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00    Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Κ.Θ.Β.Ε
ΕΙΡΗΝΗ
 
του Αριστοφάνη
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χαντζάκης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Σκηνικά- Κουστούμια : Έρση Δρίνη
Χορογραφία: Κική Μπάκα
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος


ΔΙΑΝΟΜΗ
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Φάνης Μουρατίδης

Η αντιπολεμική ουτοπία του Αριστοφάνη “Ειρήνη”, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε. Σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα επίκαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, συμπρωταγωνιστεί ο Φάνης Μουρατίδης, μαζί με πολυπληθή θίασο ηθοποιών και χορευτών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

 
Κάθε τραγούδι του είναι μία ιστορία και ο Σωκράτης Μάλαμας θα διηγηθεί τις δικές του, παλιές και καινούργιες.
Φέτος το καλοκαίρι ετοιμάζει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης  της ύλης που ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία με αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ρόκ.
Ο Σωκράτης Μάλαμας φωτίζει το ιδανικό σκηνικό για να στηθούν κάποια γλέντια “όπως παλιά” και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον συναπαρτίζουν το κοινό του. 

Μαζί τους οι:
Μαρίνα Δακαναλάκη & Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλής / κρουστά
Γιάννης Παπατριανταφύλλου /κόντραμπασο
Νίκος Παραουλάκης /νέυ
Φώτης Σιώτας / βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης /λαούτο, μπουζούκι
Ηχοληψία / Βαγγέλης Λάππας, Γιάννης Ρούσσος
Φωτισμοί / Χρήστος Λαζαρίδης, Βασίλης Πουφτής
Επιμέλεια Σκηνής /  Δημήτρης Κατέβας

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ
του Ιουλίου Βέρν
Παιδική παράσταση Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ.

"Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών και άνω, ανεβαίνει στο σανίδι από ένα θίασο με αξιόλογος ταλαντούχους ηθοποιούς, και την εμπνευσμένη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Γάκη.

Ατμόπλοια, Αερόστατα, Ατμοτρένα και ακόμα πάρα πολλά σκηνικά,καθώς και τα 35 εντυπωσιακά κοστούμια θα δώσουν μοναδική ατμόσφαιρα στη παράσταση!  

Η παράσταση θα μας ταξιδέψει μαγικά σε 4 Ηπείρους, μιλώντας τις γλώσσες 9 χωρών,"παίζοντας" διαδραστικά με τους μικρούς θεατές, οι οποίοι θα γνωρίσουν πρωτόγνορους τόπους, παράξενους λαούς!

Μία παράσταση, που ταξιδεύει σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ, είναι έτοιμη να σας ταξιδέψει σε όλο τον ΚΟΣΜΟ! Κλείστε λοιπόν θέση στο πιο συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι που ζήσατε ποτέ!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
"Είμαστε στο 1872 σε μία εποχή που το αεροπλάνο και το αυτοκίνητο δεν έχουν ακόμα εφευρεθεί, ο Φιλέας Φόγκ, ένας ιδιόρρυθμος Άγγλος αριστοκράτης, στοιχηματίζει είκοσι χιλιάδες λίρες! ότι μπορεί να κάνει το  "ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ" !!!
Έτσι λοιπόν ξεκινάει μαζί με τον υπηρέτη του τον Πασπαρτού ένα περιπετειώδες ταξίδι, στο οποίο όμως θα αντιμετωπίσει και απίστευτους κινδύνους...


ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ
του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΜΕΘΕΞΙΣ»
Πέντε διηγήματα δραματοποιημένα για το θέατρο
Το Χριστόψωμο, Η Σταχομαζώχτρα, Η Ντελησυφέρω, Ο Αμερικάνος,
Ο Πολιτισμός εις το χωρίον .
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή : Αντώνης και Κων/νος Κούφαλης
Σκηνοθεσία : Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Σκηνικά :  Γκάι Στεφάνου
Κουστούμια : Τατιάνα  Σουχορούκωφ
Μουσική : Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος 

ΔΙΑΝΟΜΗ
Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Χρήστος Τακτικός
Λεωνίδας Χρυσομάλης
Ηλίας Γκογιάννος
Ανδριάνα Χαλκίδη
Ερμίνα Γεράρδη
Τα διηγήματα προέρχονται από το τεράστιο απόθεμα του συγγραφέα και είτε ανήκουν στα εντελώς αντιπροσωπευτικά του –Σταχομαζώχτρα, Αμερικάνος - είτε στα λιγότερο γνωστά αλλά με ιδιαίτερη δύναμη λόγου και εικόνας - Χριστόψωμο,  Ντελησυφέρω,  Πολιτισμός εις το χωρίον -  και συνδέονται με έναν πρόλογο, προσθήκη της σκηνοθέτιδος, από επιστολές του συγγραφέα προς τον πατέρα του και αποσπάσματα άλλων διηγημάτων του, αυτοβιογραφικού χαρακτήρα,  που καθορίζει το στίγμα του έργου και αναδεικνύει τον ψυχισμό του συγγραφέα.
Ο λόγος του Παπαδιαμάντη κυριαρχεί σαν ένα μοναδικό μάθημα  γλώσσας και αισθητικής, με τα κείμενα να εναλλάσσονται και τους ηθοποιούς να μπαινοβγαίνουν σε ρόλους και καταστάσεις,  αγγίζοντας τις ψυχές των θεατών, διαπερνώντας όλο το φάσμα των ψυχικών διακυμάνσεων της ανθρώπινης ύπαρξης, «σαν να΄χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κι οι καημοί του κόσμου», αλλά και την χαρά, το γέλιο, το πείραγμα, ενώ το άγνωστο σε πολλούς χιούμορ του συγγραφέα αναδεικνύεται περίτρανα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΤΡΑΧΙΝΙΑΙ
του Σοφοκλή
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κώστας Μπερικόπουλος: Άγγελος , Γ
Σκηνοθεσία, απόδοση:Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια : Ελλή Παπαγεωργοπούλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Μουσική Διδασκαλία: Μέλίνα παιονίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αννά Μιχελή
ΔΙΑΝΟΜΗ
Άννα Καλαϊτζίδου : Κορυφαία
Φιλαρέτη Κομνηνού: Τροφός
Άννα Μάσχα: Διηάνειρα έρων
Ελένη Μπουκλή: Ιόλη
Αργύρής Ξάφης: Ηρακλής
Θάνος Τοκάκης : Ύλλος
Γιώργος Χρυσοστόμου: Λίχας
Σαξόφωνα: Guido de flaviis
Κρουστά : Θοδωρής Βαζάκας
Φλάουτα : Γιώργος Σκριβάνος
Τραχίνιες στο Σοφοκλή: μια συγκλονιστική τραγωδία, Σοφοκλή, με θέμα το ερωτικό πάθος της Δηιάνειρας για τον Ηρακλή και το θάνατο του μυθικού ήρωα. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί έναν 26μελή θίασο, ανάμεσά τους η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Αργύρης Ξάφης, η Άννα Μάσχα και ο Γιώργος Χρυσοστόμου.
 

 


 


 


ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΠΛΟΥΤΟΣ
 
του Αριστοφάνη
ΑΚΡΟΠΟΛ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση -  Σκηνοθεσία – Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια : Άγγελος Μεντής
Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου
ΔΙΑΝΟΜΗ
Νίκος Κουρής
Χρήστος Λούλης
Μάκης Παπαδημητρίου
Διονύσης Σαββόπουλος
Ηθοποιοί, Μουσικοί, Τραγουδιστές, Χορευτές :
Στάθης Αννίνος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Έντυ Λαμμέ, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λεμπέρος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλίος, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης

Ο “Πλούτος” είναι ένα από τα δημοφιλή θεατρικά έργα, που μέχρι σήμερα έχουν προσεγγίσει σπουδαίοι σκηνοθέτες, όπως ο Κάρολος Κούν με το Θέτρό Τέχνης στη Θρυλική παράσταση του 1957, σε σκηνικά και κουστούμια του Γιάννη Μόραλη και μουσική  του Μάνου Χατζηδάκι, ο Σπύρος Ευαγγελάτος (Αμφιθέτρο, 1978), ο Γιώργος Αρμένης (θιάσος “ Σχήμα” του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, 1990), ο Σταμάτης Φασουλής (Εθνικό Θέτρό ,1994), ο Διαγόρας Χρονόπουλός (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, 2000),ο Μίμης Κουγιουμτζής (Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κούν”, 2001) , και ο Νίκος Μαστοράκης (θιάσος “Ευμόπολις”, 2004).
Ο Διονύσης Σαββόπουλος καταπιάστηκε με τον “Πλούτο” , ως μουσικοσυνθέτης , το καλοκαίρι  του 1985 στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι, στην Επίδαυρό.
Αυτή την φορά προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο  με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά εκείνη του σκηνοθέτη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Χάρης Πανόπουλος είναι ένας νέος τραγουδοποιός –ερμηνευτής μόλις 21 χρονών με μια πλούσια για την ηλικία του  καλλιτεχνική δραστηριότητα ,που έχει αφήσει το στίγμα της σε πολλές μουσικές σκηνές της Δυτικής Αθήνας.
 Με σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και σπουδές λαούτου με δάσκαλο τον Γιάννη Κακλή,  ο Χάρης κάνει την πρώτη επίσημη ερμηνευτική του απόπειρα  με ένα τραγούδι «αλήθειας» για τις πράσινες γραμμές της Κύπρου και όχι μόνο, σε στίχους της Ελένης Σιούφτα  και μουσική του Γιάννη Κακλή.
Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημαρχείο, στην τιμή των 7 ευρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
"ΑΙΣΩΠΟΣ...ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ.."
Φέτος αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα με τους μύθους του Αισώπου. 584 είναι οι σωζόμενοι μύθοι από τους οποίους διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε ότι έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά.
Γι αυτό άλλωστε και ο τίτλος «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…». Μια ομάδα ηθοποιών, αφού μιλήσει στα παιδιά για τον Αίσωπο και τη ζωή του, θα ζωντανέψει τους μύθους που διαλέξαμε. Αναφέρουμε κάποιους από αυτούς: Ο τζίτζικας και ο μέρμυγκας, ο λαγός και η χελώνα, η κότα και το χρυσό αυγό, το λιοντάρι και το ποντίκι, η Μαριγώ και το σταμνί της, ο ψεύτης βοσκός, και άλλοι.
Κάρμεν Ρουγγέρη
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικό-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Στέφανος Βαρελάς
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Κίνηση-Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Χριστίνα Κουλουμπή, Κοραλία Τσόγκα
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας,
Θοδωρής Ευστρατιάδης, Γιώργος Γερωνυμάκης,
Κοραλία Τσόγκα, Μαριαλένα Ροζάκη
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ.


ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιανακόπουλου
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία : Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ: Ανδρέας Μαυρογιαλούρος
ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ: Θόδωρος Γκρουέζας
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ: Γιώργος, ο ιδιαίτερος
ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πανάγος
ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αλίκη Μαυρογιαλούρου
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΟΡΜΑΪΝΗΣ: Κώστας Σιλυβριώτης
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ: Νάντα Μαυρογιαλούρου
ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΣ: Σωτήρης
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ:  Λάμπαινα
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΜΠΡΙΚΙΔΟΥ: Λώρα Σιλυβριώτη-Κατίνα
ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:  Σωφέρ


Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος είναι υπουργός Εθνικής Ανασυγκροτήσεως και Περιθάλψεως. Έχει εκλεγεί βουλευτής κληρονομώντας την έδρα από τον παππού και τον πατέρα του. Επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από σπουδές στο εξωτερικό για να τους διαδεχθεί και να κυβερνήσει τη χώρα. Είναι μεγαλοαστός, η σύζυγός του ασχολείται κυρίως με το κοσμικό κουτσομπολιό και το χαρτοπαίγνιο - όπως και ο ίδιος -, η κακομαθημένη κόρη του ζητάει ρουσφέτια από τον υπουργό Παιδείας και η παρέα τους είναι ένας παρόμοιος συνάδελφός του υπουργός με τη γυναίκα του. Ο Μαυρογιαλούρος φαίνεται να είναι ένας πομπώδης, επιπόλαιος, ανεύθυνος, φαιδρός πολιτικάντης, αντιπροσωπευτικός τύπος έλληνα πολιτικού. Στο γραφείο του, αντί να εργάζεται, λύνει σταυρόλεξα. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω άλλωστε. Έχουν αναλάβει τις υποθέσεις του ο ιδιαίτερός του Γιώργος (του γράφει τους λόγους και τις δηλώσεις, κανονίζει τα πάντα και τον προστατεύει από τον εξωτερικό κόσμο) και το αρχικομματόσκυλο της περιφέρειάς του, ο Γκρούεζας.
Ο Μαυρογιαλούρος έχει μόνο ένα άγχος. Κάθε τόσο θα πρέπει να έχει μια σύντομη επαφή με τον λαό. Θα πρέπει να μιλήσει απευθείας στους ψηφοφόρους του, να χάσει μια μέρα στην επαρχία, να ταλαιπωρηθεί λιγάκι. Αλλά οι συνεργάτες του θα είναι εκεί για να τον βοηθήσουν να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Έλα όμως που η μοίρα θα τον οδηγήσει σε ένα απομονωμένο χωριό, όπου οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν ούτε το πρόσωπό του… Θα έχει για πρώτη φορά στη ζωή του την ευκαιρία να δει την πραγματικότητα κατάματα.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
15 € (κανονικό)
10 € (μαθητικό-φοιτητικό-τρίτεκνοι-πολύτεκνοι-άνεργοι ΟΑΕΔ)
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ
 

 


ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00

ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ
του Γεωργίου Βιζυηνού

“Το αμάρτημα της μητρός μου”, με το οποίο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων γιορτάζει φέτος τα τριάντα του χρόνια, είναι ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας, που χαρακτηρίστηκε καινοτόμο για την εποχή του, και το οποίο γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, αποτελεί ένα αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα με κύρια πρόσωπα  τον αφηγητή και τη μητέρα του.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία  Δήμος Αβδελιώδης
Μουσική                                Βαγγέλης Γιαννάκης
Ηθοποιοί                               Κων/νος Γιαννακόπουλος
                                            Ρένα Κυπριώτη
Σκηνικός χώρος – φωτισμοί    Δήμος Αβδελιώδης 
 Φωτογραφίες : Στέλιος Χουστουλάκης και Κώστας Γράβος

Διάρκεια παράστασης:  60 λεπτά
τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ


ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΡΔΟΠΑΤΗ
του Θανάση Βαλτινού

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσσα Ασίκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκου Κασαπάκη
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
 
Σε μία ταραγμένη Ελλάδα – πόλεμος του 1897- που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ο ξενιτεμός στη γη της επαγγελίας , την Αμερική, ήταν ένα όνειρο που κυνηγούσαν όλοι με κάθε θυσία.
Στο έργο του Θανάση Βαλτινού, ξετυλίγεται η αληθινή ιστορία του Ανδρέα Κορδοπάτη, ο οποίος το 1903 ξεκίνησε από το χωριό Δάρα Μαντινείας για να καταλήξει παράνομος και κυνηγημένος μετανάστης στην Αμερική, ακολουθώντας τους χιλιάδες μετανάστες από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Πελοπόννησο.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΜΗΔΕΙΑ, De tpou στόρι.
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Παραδοσιακοί ήχοι για την Αρκαδία.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
«Ας κρατήσουν οι χοροί!!»

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Πετρούπολης “Ο Πέλοψ” σας καλέι στην ετήσια εκδήλωση Παραδοσιακών χορών στο θέατρο Πέτρας , σκηνή “Πήτερ Μπρουκ”. Τα τμήματα παραδοσιακών χορών του συλλόγου μας θα σας παρουσιάσουν χορούς από την Πελοπόννησο και όχι μόνο...
θα ακολουθήσει ελεύθερο πρόγραμμα με Ζωντανή Μουσική.ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»
 


 


Προπώληση εισιτηρίων:
Δημαρχείο Πετρούπολης (3ος όροφος).
Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Πετρούπολις».
Πληροφορίες:
τηλ. 210 – 5062166 – 213 2024475 
τηλ. θεάτρου:210 5012402
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it
www.petroupoli.gov.gr


 


 AMEA

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

All rights reserved Municipality of Petroupolis 2014 | Designed & Developed By Profile Software