Αρχική Διεθνές Φεστιβαλ Πέτρας
Διεθνές Φεστιβαλ Πέτρας

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2016
Καλοκαίρι 2016

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α' ΠΕΡΙΟΔΟΥ (3/6 - 28/7/2016)

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (31/8 - 26/9/2016)

 

 

 

 

 

 

 


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΘΕΑΤΡΟΥ: 210 5012402
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ: 210 5066955
 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
-Δημαρχείο Πετρούπολης (Κώστα Βάρναλη 76-78, 2ος όροφος, τηλ.  213 2024415 και ώρες 10:00 έως 14:00)
-Δημοτικός Κινηματογράφος "CINE Πετρούπολις" (Λεωφ. Πετρουπόλεως 168 , 210 5012391 από 25/5/2016 και ώρες 21:30 έως 23:00)

  Ακύρωση της παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης»

 Η προγραμματισμένη για τη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου τις 21:00 παράσταση  «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου,  ακυρώνεται .

 


 

  Ακύρωση της συναυλίας με τίτλο «Για σένα την αγάπη μου»

Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου τις 21:00 συναυλία που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Οικόραμα» με τίτλο «Για σένα την αγάπη μου», ακυρώνεται.

 


 Ακύρωση της συναυλίας – αφιέρωμα στο Νότη Μαυρουδή.

 Η συναυλία – αφιέρωμα στο Νότη Μαυρουδή, που θα γινόταν στη σκηνή Πήτερ Μπρούκ στα πλαίσια του φεστιβάλ , την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, ακυρώνεται.

 

 

 


Αλλαγή ώρας έναρξης της συναυλίας της Νατάσσας Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

 

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 9 Σεπτεβρίου συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, θα ξεκινήσει στις 21:00. 

 

 


Αλλαγή ώρας έναρξης της παράστασης "ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ"

 

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 2 Σεπτεβρίου παράσταση  "ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ" , θα ξεκινήσει στις 21:00. 


 Ακύρωση της παράστασης «ΕΡΩΦΙΛΗ»

 Η παράσταση με το έργο «ΕΡΩΦΙΛΗ» του Γ.Χορτάτση, που θα παρουσιαζόταν στη σκηνή Πήτερ Μπρούκ στα πλαίσια του φεστιβάλ , την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, ακυρώνεται  από την παραγωγή για τεχνικούς λόγους.


 


 


 

 

 Παρασκευή 3 Ιουνίου, ώρα 21.30

 ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

 

 

 

Η συναυλία στηρίζει το σκοπό του Συλλόγου ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πετρούπολης.

 

 

 Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ

 

και στα σημεία προπώλησης του Δήμου.

 Τιμή εισητηρίου στο Ταμείο: 13 ευρώ.

 


 Τετάρτη 8 Ιουνίου, ώρα 21.30

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

 

- Θα διατεθούν στην προπώληση με προσφορά ως τις 22 Μαΐου εισιτήρια με γενική είσοδο 10€.
- Από 23 Μαΐου η τιμή προπώλησης για κανονικό εισιτήριο θα είναι 12€ και φοιτητικό/νεανικό/ανέργων 10€.
- Στο ταμείο την μέρα της συναυλίας η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 14€ και φοιτητικό/νεανικό/ανέργων 12€.
 * Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών που θα συνοδεύονται η είσοδος θα είναι δωρεάν.

 

 


 

 Σάββατο 11 Ιουνίου, 8:30 μμ - σκηνή Πήτερ Μπρουκ

 ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2016

 

 Το 2016 είναι σημαντική χρονιά για το πολυφωνικό τραγούδι. Με ενέργειες του Πολυφωνικού Καραβανιού, η Ηπειρώτικη Πολυφωνία εντάχθηκε στο Εθνικό Αρχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και με πρωτοβουλία του γιορτάστηκε για πρώτη φορά φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού. Ανταμώνουν στην Πέτρα, σμίγοντας φωνές και ψυχές, δεκατέσσερις πολυφωνικοί όμιλοι με τραγούδια από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Κάτω Ιταλία. Πάνω από εκατό τραγουδιστές και μαζί μια απαράμιλλη ηπειρώτικη κομπανία αλλά και γκρεκάνικα ταμπουρέλα, μακεδονίτικοι νταχαρέδες, θρακιώτικες γκάιντες. Φέτος, μάλιστα, οι «φωνές της πέτρας» γιορτάζουν τα 15 χρόνια τους στο θέατρο Πέτρας.

 

 

 


 Δευτέρα 13 - Τρίτη 14 & Τετάρτη 15 Ιουνίου, ώρα 21.30

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

 

 

 

 

Τιμές εισιτηρίων: 11€ φοιτητικό – ανέργων και  13€ γενική είσοδος

 

 

 

 

Σημεία προπώλησης :

 

 και στα σημεία προπώλησης του Δήμου.

 


   

 ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21:00
Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ.

 

 

           ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

 

 

 

 


 


 
Ιστορικά στοιχεία του Θεάτρου Πέτρας

Το 1983 με πρόταση του Μίνωα Βολανάκη και με την ένθερμη αποδοχή του Δημάρχου Νίκου Παξιμαδά χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το παλιό νταμάρι «Αίμος» της Πετρούπολης   για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο Βολανάκης είδε στους παραγνωρισμένους χώρους των τότε λατομείων, μια αδρή και καθαρή αισθητική ποιότητα: την πρωτογενή ευγένεια της Πέτρας. Έτσι αρχίζει μια ιστορία σ’ ένα χώρο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Ο χώρος ξεκίνησε τη λειτουργία του με τις «Γιορτές των Βράχων» που συνδιοργανώθηκαν από τους Δήμους Πετρούπολης, Περιστερίου, Ιλίου, Αγ. Αναργύρων και Καματερού. Εκείνη τη χρονιά φιλοξενήθηκαν, μεταξύ άλλων, παραστάσεις του Καρόλου Κουν, συναυλίες της Σωτηρίας Μπέλλου και του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Οι «Γιορτές των Βράχων» συνεχίσθηκαν το 1984, ενώ το 1985 παράλληλα με το πρόγραμμα του Θεάτρου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας για τη διοργάνωση «Αθήνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη. Σε αυτό το πλαίσιο λειτούργησαν τρεις σκηνές, στις οποίες παρουσιάστηκαν σπουδαίες θεατρικές παραγωγές, όπως η «Μαχαμπαράτα» σε σκηνοθεσία Πήτερ Μπρουκ και η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Πήτερ Στάιν. Φιλοξένησε συγκροτήματα παγκόσμιας ακτινοβολίας όπως τα Μπαλέτα Μπολσόι της Μόσχας, την Όπερα της Σόφιας, τη Φιλαρμονική της Βόννης και την πιο πρωτοποριακή ελληνική παραγωγή. Τις εκδηλώσεις τίμησαν πρωθυπουργοί ξένων χωρών, όπως η Ινδή Ίντιρα Γκάντι, ο Σουηδός Ούλοφ Πάλμε, ο Καναδός Πιέρ Ελιότ Τριντό, και πολλές προσωπικότητες του Πνεύματος της Τέχνης.
Το 1986 μια από τις δύο μεταλλικές σκηνές που κατασκευάστηκαν για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, όπου βρίσκεται ακόμα. Το 1987 οι εκδηλώσεις του θεάτρου εντάχθηκαν στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι της Δυτικής Αθήνας», το οποίο περιλάμβανε παράλληλες εκδηλώσεις στις γειτονικές δυτικές συνοικίες και οργανώθηκε από τους πέντε δήμους που συμμετείχαν στις «Γιορτές των Βράχων».
Η διαδημοτική συνεργασία κάτω από τη συγκεκριμένη πολιτιστική ομπρέλα κράτησε μέχρι το 1989. Το 1990 και 1991 φιλοξενήθηκαν παραστάσεις με ερευνητικό χαρακτήρα από τους νέους τότε σκηνοθέτες Δημήτρη Παπαϊωάννου και Μιχαήλ Μαρμαρινό, αλλά και το «Αμφι-θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου και το «Θέατρο Άττις» του Τερζόπουλου.
Το 1995 με εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Γιώγου, πάνω σε μελέτη της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κατασκευάστηκε η μεγάλη σκηνή του Θεάτρου, με τη σημερινή μορφή, η οποία ονομάστηκε «Μίνως Βολανάκης» και έχει χωρητικότητα 4.000 θέσεων. Ένα θέατρο απλό, φιλόξενο, με την αισθητική του επιβλητικού, που αντανακλά τη μεγαλοπρέπεια τωνπέτρινων όγκων που το αγκαλιάζουν.
Η μεγάλη σκηνή, μαζί με τη σκηνή «Πήτερ Μπρουκ», που έχει δυναμικό 1.000 θέσεων, φιλοξενούν μέχρι σήμερα όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
Το 1999 το θέατρο «La MaMa» της Νέας Υόρκης παρουσίασε τρεις παραστάσεις αρχαίου δράματος. Η παρουσία διεθνών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων συνεχίστηκε με τη φιλοξενία των μπαλέτων της Αγίας Πετρούπολης, του θεάτρου Μπολσόι με χορό στον πάγο, και ξένα μουσικά σχήματα.
Το 2003, επί δημαρχίας του Στέφανου Βλάχου, και εφόσον είχε πια καθιερωθεί  η διεθνής καλλιτεχνική παρουσία στο πρόγραμμά του, το Φεστιβάλ μετονομάστηκε σε «Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας». Από τότε και μέχρι σήμερα, συνεχίζει να φιλοξενεί την πιο σημαντική εγχώρια και ξένη καλλιτεχνική δημιουργία.
Ταυτόχρονα, ο Δήμος Πετρούπολης ενισχύει ουσιαστικά την ερασιτεχνική δημιουργία της πόλης, με τα μουσικά, χορευτικά, θεατρικά και εικαστικά του τμήματα, το Δημοτικό Ωδείο και τη Δραματική Σχολή. Στηρίζει και παρουσιάζει τις παραγωγές τους στο Θέατρο Πέτρας και η Πετρούπολη είναι πραγματικά μια πόλη Πολιτισμού.
Το 2013 έκλεισε τα  30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, και παρά τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, συνεχίζει την ποιοτική του προσφορά.
Γιατί η Τέχνη δεν είναι εμπόρευμα. Είναι αισθητική, είναι ομορφιά, είναι ιδεολογία, είναι συνείδηση, είναι Παιδεία. Για μας ο Πολιτισμός είναι Κοινωνικό Δικαίωμα.

Παρακολουθείστε ένα ντοκυμαντέρ για την ιστορία του Θεάτρου.

 

 

 


loans online . But at the same time, it acts only with sexual arousal. Cheap Viagra has a number of advantages in comparison with injections in the sexual organ or other procedures aimed at treatment of impotency.

All rights reserved Municipality of Petroupolis 2017 | Designed & Developed By Profile Software