Αρχική Νέα "Εξεύρεση λύσεων για τα χρόνια προβλήματα της Δυτικής Αθήνας"


“Εξεύρεση λύσεων για τα χρόνια προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, στην πρώτη ειδική σύσκεψη της Επιτροπής Συντονισμού των συναρμόδιων φορέων της περιοχής”

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 ξεκίνησε το έργο της η Επιτροπή Συντονισμού των συναρμόδιων φορέων για τη Δυτική Αθήνα, με σκοπό την ανεύρεση λύσεων σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, σε συνέχεια της απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, του Περιφερειάρχη Αττικής, του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων Δυτικής Αθήνας.
Η πρώτη ειδική σύσκεψη της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αθήνας, η οποία είναι η αρμόδια υπηρεσία για τον συντονισμό της.  
Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Δυτικού Τομέα Αθηνών, εκπρόσωποι από τα συναρμόδια Υπουργεία, την Ειδική Γραμματεία Υδάτων και τον ΑΣΔΑ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες δήμων του Τομέα, της Περιφερειακής Ενότητας και του γραφείου της Περιφερειάρχη.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Ο άμεσος στρατηγικός σχεδιασμός από τη Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να τεθεί σε ισχύ με την μορφή κατεπείγοντος, νομοθετική ρύθμιση για την άμεση έναρξη εργασιών για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αθήνας.
2. Η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διεκπεραίωση των έργων στον Κηφισσό, περιοχή που αποτελεί τον κύριο αποδέκτη των ομβρίων υδάτων του Λεκανοπεδίου και των συμβαλλόντων ρεμάτων και που δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη σε αρκετά προβληματικά σημεία.
3. Η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ανθρώπους που επλήγησαν από τη θεομηνία της 22ας Οκτωβρίου 2015.
4. Η επίσπευση των διαδικασιών για την απόδοση της εποπτείας και της άσκησης διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση σε νέο Φορέα Διαχείρισης της Αυτοδιοίκησης, αλλά και για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Απώτερος σκοπός είναι να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Πάρκου, να εξασφαλιστεί η περιβαλλοντική φροντίδα και η σωστή λειτουργία του από επαρκή αριθμό μόνιμου προσωπικού και να παραμείνει στη διάθεση όλων των πολιτών που το επισκέπτονται σε καθημερινή βάση.
5. Η στήριξη από πλευράς του ΑΣΔΑ, αλλά και της Περιφέρειας των προσπαθειών του Δήμου Πετρούπολης για τη διασφάλιση του δασικού και δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής ''Πεύκα Βέρδη'', απέναντι στη διεκδίκηση του Νομικού Προσώπου του Μητροπολιτικού Ναού Μητρόπολης Λαμίας” των 7200 στρεμμάτων στη Δυτική Αθήνα.
Επιπλέον, σε προσωπική συνομιλία που είχε ο Δήμαρχος Πετρούπολης με τον κ. Τζόκα μετά το πέρας της σύσκεψης, συζητήθηκε η άμεση υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που αφορά τη διαμόρφωση και συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου στο Καμίνι.
Επίσης, όσον αφορά το δυσεπίλυτο πρόβλημα της κατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Πετρούπολης -έργο που έχει ξεκινήσει προ δεκαετίας- ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια διατίθεται να προχωρήσει σε εκβραχισμό του Σταδίου, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη κατασκευή του έργου, το οποίο σήμερα στερεί από την πόλη μας έναν σημαντικό αθλητικό χώρο, το μοναδικό της στάδιο.  


 

  Πίσω personal loan . In this section we give only a brief summary recommendation for admission of Canadian Levitra. Full information can be found in the instructions for receiving medications with vardenafil.

Εκδηλώσεις

17.02.2018 - 19.02.2018 | 11.00
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις-Καθαρά Δευτέρα
     17,18,19 Φεβρουαρίου 2018
Οι ΑΠΟΚΡΙΕΣ συναντουν την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

12.02.2018 - 12.02.2018 | 18.30
Παρουσίαση του βιβλίου «Αντίο κορίτσι»
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πετρούπολης, στα πλαίσια του εορτασμού για την ανακήρυξη της

11.02.2018 - 12.02.2018 | 11.00
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2018

Οι κουδουνάτοι από τα τμήματα παραδοσιακών χορών και η φιλαρμονική

10.02.2018 - 11.02.2018 | 11.00
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2018

Οι κουδουνάτοι από τα τμήματα παραδοσιακών χορών και η φιλαρμονική


All rights reserved Municipality of Petroupolis 2018 | Designed & Developed By Profile Software